Søg i denne blog

lørdag den 23. december 2017

Juledadelkugler


Konfektproduktionen har herhjemme i år været særdeles sparsom. 1) fordi jeg skriver speciale, 2) fordi vi har drønet rundt hver weekend til familie komsammen, så vi har faktisk ikke rigtig nået at få hverken bagt klejner, pebernødder, lavet konfekt eller noget af alt det andet jeg havde tænkt og håbet vi skulle. Næste år vil jeg gerne have lidt mere tid til at gøre de ting vi gerne vil herhjemme. Og på den måde bliver man klogere. 
Nå, men lidt har vi da nået. For eksempel de her glutenfri jødekager og så disse her grønne snebolde som jeg kalder dem :)
Det er min yndlings dadelmasse i en juleversion, rullet i grønt kokosmel. De var egentlig først lavet til juleafslutning til gymnastik, men smagte så godt at der skulle være lidt ekstra herhjemme også. Decideret sunde er de jo ikke, jo på den måde at de er sunde for sjælen og ikke indeholde raffineret sukker. Men man skal stadig huske at der er frugtsukker og en hel del fedt i også. Men godt, det smager de! Og de er lette og børnevenlige at lave. 

OBS! Den grønne pastafarve som jeg har brugt her til at farve kokosmelet med, er IKKE glutenfri da den kan indeholde spor af hvede som jeg selv reagerer på. For nogle glutenallergikere er det ikke et problem, og jeg har også ladet mig vide at man bliver mindre sensitiv med tiden. Jeg håber på at det er tilfældet med mig. Men så har jeg bare spist dem rullet i hvid, ikke farvet kokos og de smager altså godt selvom de ikke er grønne ;) Grundmasse:
 • 1/2 pakke bløde dadler med sten. Alternativt 1/2 pakke dadelmasse som kan købes hos de fleste grønthandlere.
 • 3 spsk neutralt kokosfedt
 • 300g mandler blendet til mandelmel. Andre nødder kan også sagtens bruges
 • 6 spsk god kakao
 • 6 spsk kokosmel
 • Kokosmel til at trille dem i. 
For juleversion tilsæt yderligere:
 • saften fra 1/2 appelsin
 • 3 tsk nelliker
 • 4 tsk kanel
 • Grøn pastafarve
 1. Udsten dadlerne og kom det hele sammen i en foodprocessor hvis du har sådan en, hvis ikke må hænderne tages i brug. Man kan til nøds bruge en blender, men jeg synes bare det er besværligt fordi det hele hænger fast og alligevel ikke rigtig bliver æltet sammen. 
 2. Sæt massen på køl i 1-2 timer så den er mere fast og lettere at forme til kugler
 3. Kom kokosmelet i en skål og tilsæt 1/4-1/2 tsk grøn pastafarve. Bland det godt sammen med hænderne.  
 4. Form små kugler i mundrette størrelser og tril dem i kokosmelet
 5. I en kagedåse eller bøtte kan de sagtens holde sig 2-3 uger i køleskabet - hvis de ellers får lov at stå så længe ;) 
Her pakket til en lille julehilsen til vores søde naboer :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar