Du skal bruge til (12 store eller 24 små marengs)
- 3 æggehvider - behøver altså ikke være pasteuriserede
- 150 g sukker
- 1/2 tsk æblecider eddike
- 75 g mørk chokolade
Hvis man vil lave karamel bruges i stedet for chokolade:
Smelt sukkeret op panden, tilsæt derefter fløden og giv det hele et opkog. Herefter smeltes smøret i blandingen
- 125g sukker
- 125g fløde
- 25 g smør
Tænd for blusset og kom chokoladen i et vandbad. Tricket her er at vandet IKKE må koge for så bliver chokoladen for varm og bliver grødet. Vandet skal ligge lige under kogepunket og brug helst en glasskål hvis du ligger inde med sådan en :) Hvis du laver karamel versionen vent da til du har pisket hvider og sukker, før du laver den flydende karamel.
Imens piskes æggehviderne. Pisk på "the old fashion way" med håndkraft. Pisker man med elpisker bliver de ikke luftige nok og man kan ikke få dem helt stive. Det er hårdt arbejde, men det giver altså det bedste resultat og marengs'ene bliver lækre og knasende. Når hviderne er pisket så stive at skålen kan vendes på hovedet tilsættes lidt sukker og der piskes igen til det er rørt godt ud. Fortsæt med lidt sukker af gangen til alt sukkeret er pisket i.
Når chokoladen/karamellen er smeltet, vendes det meget forsigtigt og endelig ikke for megen i æggehvide massen.
Til sidst sættes rustikke klatter på en bageplade med en spiseske eller med sprøjtepose.
Bages ved 110 grader i 50min - 1 time og lad dem herefter stå på eftervarmen til ovnen er kold.
Kan med rette serveres til en lækker is her i sommervarmen :)
Enjoy! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar