Søg i denne blog

onsdag den 10. december 2014

Jul og ræs En lille onsdags refleksion, inkl. opskrift på noget så forkert som sommermad!

Jeg har været på gavejagt i dag... Til mig selv. For selvom julen handler mest om at give, inkluderer det i mit hoved at man også godt må give til sig selv. Jeg nåede lige et kort sekund at fange mig selv i at have en snert af dårlig samvittighed, for jeg burde vel egentlig købe gaver til mor, far, søster, kæreste, niecer og nevøer osv... Men så fik jeg det sådan: "Næ, nu har jeg endelig fået udbetalt 2 1/2 måneders løn efter at have levet på ingenting lige så længe. Så dem jeg vil jeg altså også have del i selv. Bom". Det lyder måske lidt egoistisk, men det ved jeg egentlig ikke om jeg syns det er..
Jeg læste en artikel i dag, der egentlig handlede om stress og søvn, men også om at vi i dag har så travlt med at promovere os selv som vores bedste jeg, at nogen ting deraf bliver ubevidst lidt "forbudt" at gøre. Såsom at tage en morfar i stedet for at træne, og forkæle sig selv lidt og ikke kæresten. Men det gjorde så jeg i dag. OG kvitterede på instagram - med dertilhørende billede af bodyshop stuff, ny bog til studiet jeg har ønsket mig længe, hårfarve og skipperspiber (som lige pt er min farvorit). Luksus! Og jeg har det så dejligt med det :) 
Hvis man har lyst til at læse artiklen er den lige her: http://samucha.eurowoman.dk/ego/for-du-har-aah-saa-travlt-om-sove-skam-og-stress/

Nu ligger landet sådan at jeg skal til eksamen i morgen... I bevægeapparatets sygdomme. Det vil sige alle medicinske og kirurgiske tilstande. I dag, indrømmer jeg, var nok også lidt en overspringshandling fra læsningen. For helt ærligt, så gider jeg ikke læse mere.. Ikke at misforstå, jeg elsker mit studie! Men nogle gange så synes jeg at der bliver presset liiige lovlig meget sammen på knap 5 uger. Underviserne kan jo ikke engang selv huske det hele - de har kun styr på deres eget speciale. Men nu må det briste eller bære i morgen - forhåbentlig det sidste! Vi krydser, tager et glas rødvin og går for det bedste! 
På bacheloren havde min veninde Ellen og jeg en helt fantastisk fast aftale. Aftenen før hver eksamen spiste vi sushi, drak hvidvin og gennemgik det vigtigste sammen. Det var sådan en god tradition og jeg savner den lidt, da vi desværre ikke læser på samme semester længere. 
Så i dag har jeg opsat min egen tradition, jeg må gøre lige hvad jeg vil aftenen inden eksamen hvis det kan gøre at jeg får læst lidt ekstra. Og i dag indebar det altså en god flaske rødvin, ristet rugbrødssandwich med laks og rygeostcreme (på vores i øvrigt mega lækre hjemmebagte rugbrød) og Pink Floyd på LP for fulde drøn. Og jeg skal hilse og sige at det er helt fantastisk :) I morgen efter eksamen skal jeg spise med to dejlige piger. Vi skal ha hotdogs og til jule binko bango hos vores fagforening :) 
Husk at sundhed også er velvære! 
Hvis I stadig hænger på efter den smøre, kommer opskriften og lidt billeder her. Det er overhovedet ikke svært og smager sååå godt. 


Det skal du bruge: 

Rugbrødssandwich med rygeostcreme og laks
  • 3 spsk Rygeost med stor top - og lad nu være med at købe den lavet på skummetmælk, skal det være så skal det være
  • 2 spsk cremefraiche
  • skal fra en lille hel citron
  • 2 spk citron saft
  • 1 bundt purløg
  • 1/2 tsk groft salt
  • Ruccula
  • Røget laks
  • Rist lige det brød du har aller mest lyst til
Bland alle ingredienser sammen. Og anret lidt fint så det også er en fryd for øjet. Jeg pyntede med lidt agurk og karse fordi vi lige havde det i køleskabet. Tror også avocado eller tomat havde gjort det godt dertil :) 
Rigtig god 10 december derude!
Ingen kommentarer:

Send en kommentar