Søg i denne blog

mandag den 22. september 2014

Pizza i en fart (og til madpakken)

Pyh. Jeg syns der er run på lige i øjeblikket. Jeg er gang i med at tage et overbygnngskursus til mit studiejob som sygeplejevikar, jeg har eksamen 3. oktober i hjerte-kar sygdomme, er begyndt at spille volleyball igen, stiller op til repræsentantskab i FADL, 2x festudvalg der skal passes og nå ja, man skal også lige huske at tjene nogen penge i kassen.... Selvom jeg ikke har tid til at bruge dem lige pt - hvilket måske er meget godt :) 
Føler nærmest ikke jeg har tid til lave mad. Hvilket alligevel ikke heeeelt passer, for der er da blevet bagt rugbrød og lavet fødselsdagsmiddag til min kæreste. Jeg har nok bare ikke så meget tid som jeg ville ønske. Sådan er det jo ind i mellem :) 
Med de her lange dage, der tit går fra otte om morgenen til otte om aftenen, er det altså vigtigt med noget der for det første ikke tager en krig at lave, noget som smager godt efter en halv dag i tasken og som kan fryses ned. Så derfor, er jeg lige nu i gang med at lave små minipizzaer :) Som lovet kom der et indlæg når jeg havde fundet på nyt smart til madpakken, selvom det ikke er den dybe tallerken jeg har opfundet. 
Min søde svigermor havde givet mig tomater, auberginer og chili med hjem fra haven og nu elsker jeg altså auberginer på pizza. Jeg har ikke haft tid til at lave dej, så de pizzaer der i skrivende stund er i ovnen, er lavet på sådan nogen små flade Pägen (er det virkelig sådan det staves?) brød. De skulle egentlig være lavet på pitabrød, men Netto havde tilsyneladende ikke fået forsyninger hjem den sidste uge.. Så Pägen blev det - og de fungerede ligeså fint som pita :) 
Det tager max. 15 min lige at bikse en tomatsovs sammen og skære lidt forskelligt fyld + selvfølgelig bagetiden. Tag hvad du nu lige har i køleskabet og det er altså også godt med en vegetar pizza ind i mellem hvis man nu ikke lige har noget kød. 

Her er hvad jeg brugte (10 stk):

Bund + tomatsovs:

  • 1 pakke Pägen brød eller grove pitabrø
  • 1 dåse tomatpure
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk oregano 
  • 1 spsk basilikum
Fyld:


  • 1 lille aubergine 
  • 1/2 squash
  • 1 kartoffel
  • 2 tomater
  • 1 løg
  • 1 dåse cocktailpølser (Ja, jeg elsker dem!)
  • Revet ost til at drysse med. Jeg brugte lidt parmesan jeg havde til overs. 
  • evt lidt chili






Rør tomatpure sammen med ketchup, oregano og basilikum. Hvis du er til hvidløg kan der tilsættes et fed presset hvidløg i tomatsovsen. Drys auberginerne med salt så det bitre væske der er i dem kan trække ud. Ellers skæres grøntsager og kød ud og fyldes på som man nu har lyst. Sørg for at skære tynde skiver!

Jeg lavede halvdelen af pizzaerne med aubergine, tyndskåret kartoffel, squash og ost og den anden halvdel med tomat, cocktailpølser, løg, chili, ost og hvad der nu var tilbage af det andet fyld. 
Bag dem ca 20 min ved 200 grader til skorpen af brødet er blevet sprødt og fyldet gennembagt. 




Kan sagtens fryses ned! Og selvom de ikke ser mega fancy ud på billedet - så smager de altså godt og så er de, ikke mindst, vildt lette at lave :) Jeg er fluks tilbage til læsningen og flashcards - god mandag aften derude (det der er tilbage)!