Her kommer opskriften:
Grundmasse
- 1 pakke dadelmasse. Den kan købes hos grønthandlere eller i bazaren her i Odense. Alternativt kan man sagtens udstene en pakke dadler selv og ælte dem sammen til en klæbrig masse.
- 3 spsk kokosfedt
- 300g mandler blendet til mandelmel. Andre nødder kan også sagtens bruges :)
- 6 spsk god kakao
Tag ca 100g mandelmel fra og gem til senere.
Bland og ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse.
Herefter delte jeg portionen op i tre:
Kaffe:
- 3 tsk instantkaffe
- 3 spsk kakao
Evt. Mere mandelmel
Rom:
- Jeg brugte 2/3 flaske romessens. Men det er meget en smagssag hvor meget man gerne vil have de smager af.
Lakrids og lime
- saften fra 1 lime
- revet limeskal fra 3 lime
- lakridspulver eller rålakridspulver fra urtekram. Jeg synes bare de skal smage af lakrids, men smag dig frem til hvor meget du synes der skal i.
- evt. Chokolade til overtræk
Til dem med kaffe lavede jeg en meget stærkt instantkaffe af 3 tsk kaffe og bare lige vand nok til at røre kaffen ud. Ælt det godt ind i massen og tilsæt evt. Lidt mere mandel mel indtil du synes massen er til at arbejde med.
Ingredienserne arbejdes bare godt ind i massen og her må man smage sig lidt frem til hvornår man synes den er god :) Det er altid bonus at det er tilladt at smage på herlighederne "in the making" :)
Stil massen/masserne på køl i ca en time inden de skal trilles - så er de lidt lettere at arbejde med.
Jeg vendte kaffekuglerne i kakao, romkuglerne i revet kokos og lakridskuglerne blev vendt i lakridspulver som var et okay alternativ til den hvide chokolade jeg nu ellers havde planlagt.
De kan holde sig ret lang tid, en 2-3 uger i køleskabet i en beholder :) Jeg synes også de er gode som konfekt her til december og jeg går med planer om at lave flere juleversioner. En med appelsinskal og lavendel blandt andet :-) Mmm.
Selvom jeg synes det er tidligt at der er kommet julekalender, pynt og juleslik i butikkerne, begynder julestemningen alligevel så småt at snige sig ind under huden :)
Rigtig god mandag aften derude!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar