Søg i denne blog

tirsdag den 20. januar 2015

GRØD!!

Jeg har opdaget at grød er "the shit"! Specielt i den her version hvor det kan laves aftenen i forvejen og man bare kan tage det ud af køleskabet, helt klatøjet og træt kl. 6 om morgenen uden at skulle gøre mere ved det, end blot at spise den :) Det er altså ret lækkert skal jeg hilse og sige!
Jeg er generelt ret stor fan af let morgenmad, der ikke kræver den store indsats (jeg er bragende b-menneske), men som samtidig er sundt og mætter længere end til kl. 08.30.
Og den her køleskabsgrød kan altså det hele!
Umiddelbart lyder kold grød ikke vildt yummy - I know... Men det smager altså rigtig godt med frisk frugt på toppen og hvis man skal flotte sig, med lidt hakket mørk chokolade.
Prøv det, og døm så først bagefter!

Til 2 personer i 2 dage


  • 5 dl havregryn el. ruggryn 
  • 3 tsk husk (kan udelades hvis man ikke lige har HUSK stående i skabet)
  • 2 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids muskatnød
  • 1 knivspids salt
  • En god håndfuld hakkede mandler (ca. 40-50g)
  • 5-6 hakkede abrikoser (hvis man er til det)
  • En håndfuld tranebær
  • 5 dl mælk
  • 4 spsk skyr, youghurt naturel, kvark - hvad man nu lige har. 
Bland alle de tørre ingredienser med de våde. Sæt den grynede masse i køleskabet natten over med et låg, og voila - om morgenen er der sund og nærende powergrød der holder dig mæt til langt op af formiddagen :) Abrikoser og tranebær kan sagtens erstattes med f.eks. rosiner, figner eller hvad man nu lige har i skabet. Mandlerne har hos os også været erstattet af solsikkekerner osv. Det fungerer fint! Og basicly handler det jo bare om at få en masse fibre og gryn ned, så man kan banke dagen i gang med et stabilt blodsukker. Jeg spiser grøden med et blødkogt æg og en STOR kop kaffe til :)