Søg i denne blog

lørdag den 24. september 2016

Portobellopizza med salviepesto

I dag har været en af de hårde dage. Jeg har været vågen 6-7 gange i nat med Freja, ikke fordi hun er vågen og vil have mad, nej, hun roder simpelthen så meget rundt i søvne at jeg vågner.. Det gør Peter ikke, så det er ham der får æren af morgentjansen. Det kombineret med, at Freja kun har villet powernappe ca. 30 min af gangen hele dagen og derfor været helt overtræt, har bare givet en lang, træt dag.
I denne uge er det Peters maduge og han har fået lov at gæsteblogge omkring sin vietnamesiske Pho Ga, det indlæg kommer på i morgen og I kan godt glæde jer! Det smagte afsindig godt!
I dag har vi fået den lækreste pizza med den skønneste salviepesto, og den synes jeg I skal have opskriften på. Også selvom vi er trætte. Det er som tidligere nævnt Peters maduge og det er derfor ham der skal have kredit for opskriften. Pizzadejen er lavet efter opskrift på Valdemarsro, for den er bare virkelig virkelig god og nem. Opskriften kan du finde her.
God lørdag aften :)

Det skal du bruge til 4 mellemstore pizzaer:

  • Pizzadej
  • 2 store portobellosvampe
  • 1-2 pakker skinke (Vi brugte den billige schwarzwald skinke fra Lidl)
  • Gedeost feta eller almindelig gedeost
  • Olivenolie
  • 1 bundt salvie
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 håndfuld mandler
  • 1 dl parmesan
  • 0,5dl olivenolie
  • salt + peber
Medens dejen hæver, lav da pestoen. Kom salvie, rosmarin, parmesan, mandler, olivenolie, salt, peber og lidt vand  i en minihakker og blend. Der kan evt. tilsættes lidt vand hvis pestoen er for tyk i konsistensen. 
Riv skinken i stykker, hak portobellosvampene i mundrette stykker.
Rul dejen tyndt ud. Pensl med olivenolie. Kom fyldet på pizzaen, afslut med smuldret eller skåret gedeost. 
Bag til den er gylden,  i ca. 15 min ved 220 grader med gril nederst i ovnen. 
Vi er så heldige at have en pizzasten, men mindre kan også gøre det!

Velbekomme :)