Søg i denne blog

søndag den 25. september 2016

Vietnamisk Pho


Gæst på bloggen! Peter har fået lov til at lægge sin lækre opskrift på Pho op her, så nu vil jeg overlade ordet til ham:

Så står den på autentisk, vietnamesisk Pho - eller. Så autentisk som det nu kan blive fra en ikke-vietnameser, som aldrig har været i Vietnam. Men jeg har læst mange forskellige steder, om hvordan det skal smage og hvilke krydderier, grøntsager, kød osv., som bruges til at lave Pho.

Men når det er så lækkert og friskt, så ville jeg gerne prøve at lave det. Og jeg synes det lykkedes ret godt med den her opskrift. Det der skal bruges er:
  • 1 Stort løg
  • 1 god, solid blok ingefær
  • 1 pk. glasnudler (200 g)
  • 100 g sukkerærter
  • 150 g bønnespirer
  • 150 g champignon
  • 3 forårsløg
  • 1 rød chili
  • 300 g kyllinge inderfilet - brystfilet kan også sagtens bruges.


Desuden skal der bruges en krydderiblanding af de mere specielle, i hvert tilfælde i forhold til det jeg er vant til at arbejde med. Til den her portion, skal der bruges følgende krydderier:
  • 2 Stænger kanel
  • 8 hele stjerneanis
  • 12 hele nelliker
  • 2 tsk hel kardemomme-
    frø
  • 2 stilke citrongræs
  • 1 tsk vietnamesisk hønsefond
  • 2 boullionterninger
  • 1
På indpakningen til det vietnamesiske fond, stod der at den indeholdt fiskesovs - så jeg tænker man ville kunne klare sig med 3 terninger af almindelig boullion og tilføje noget fiskesovs.

Så er alle forberedelserne af vejen. Det første der skal gøres, er at tænde ovnen på 220 grader - gerne med grill. Derefter skære løget ud i fire stykker (med skal og det hele. Skal ikke pilles.) og skær ingefæren ud, så du har 5 stykker på ca. 2 cm tykkelse. Disse stykker skal på en bageplade ind på øverste hylde i ovnen. Der skal de være i tyve minutter, indtil løget begynder at blive sort og ingefæren tager farve - bare rolig det er meningen. Jeg skulle selv lige overvinde mine vaner, ved at lade noget brænde på/blive sort.

Når det så er færdigt, skal det hele op i en gryde - løg, ingefær, krydderiblanding sammen med 4L vand. Her skal det så stå og simre i 1-3 timer - alt afhængig af hvor god tid man lige har.

Mens det står og koger og skaber skøn smag, skal både grøntsager og kylling skæres ud til meget fine, mundrette stykker og nudlerne skal koges. Et lille tip med kyllingen - tager du det op fra fryseren, så vent bare til en time eller to før du skal bruge det, så er det meget lettere at skære ud i fine små stykker. (ca. 2 mm tykke) Alternativt, læg dem i fryseren en time inden du vil skære dem.

Steg kyllingen meget kort på en varm pande - 20-30 sekunder. Kun lige så det skifter farve, mere behøver det ikke, da det er så tyndt.

Når alt så er skåret ud og suppen har fået længe nok, så er du klar til at samle hele retten. Start med at si suppen, så alle smagsingredienserne sorteres fra. Kom suppen tilbage i gryden og top op til 4L og giv den så fuld skrue, så det kommer op at koge.

I mellemtiden gøres skålene klar. Start med at lille lag af nudler, og byg så op med grøntsager og kylling. Til sidst pyntes der med koriander og mynte. Personligt synes jeg mynten er helt fantastisk i, da den virkelig tilføjer noget kant i smagen.

Når skålen er klar, fyldes den kogende Pho i, så den dækker grøntsagerne og der toppes lige med sagten fra en ½-1 lime - alt efter smag og behag.

Enjoy!