Søg i denne blog

fredag den 11. november 2016

Friturestegte auberginer m. spidskommen og koriander

Disse lækre auberginer har vi hjemme hos os altid kaldt for græske auberginer. Om det egentlig er det, er jeg faktisk i tvivl om hvis man ser på krydderierne - ikke lige typisk græske vel?
De smager under alle omstændigheder mega godt. Og vi fik dem her den anden dag, da jeg havde maduge og bestemt at vi skulle have græsk mad. De blev serveret sammen med krydrede hakkebøffer (mest fordi de ikke havde noget lam i føtex), klassisk græsk salat og tzatziki. Mums.
Jeg fik desværre ikke taget noget ordentligt billede fordi det var så dunkelt, men heldigvis er det jo ikke raketvidenskab.

Græske auberginer med spidskommen og koriander

Det skal du bruge til 4 personer:

  • 2 auberginer
  • Groft salt
  • Æggehviderne fra 3 æg
  • 2 dl hvedemel
  • 5 spsk koriander
  • 5 spsk spidskommen
  • salt og peber
  • 1 L solsikkeolie

Skær auberginerne i ca. 0,5 cm tykkelse. Lig dem på et fad, et stykke sølvpapir eller andet og drys dem med rigeligt groft salt. Her skal de ligge og trække ca. 30 min, indtil der begynder at danne sig små dråber oven på skiverne. Herefter skylles de godt i koldt vand. 
Medens auberginerne trækker, sættes olien over blusset og æggehviderne piskes stive. Mel blandes godt med koriander, spidskommen, salt og peber. 
Prøv dig lidt frem i forhold til hvor meget krydderi der skal i. 
Jeg kan godt lide at der er smæk på krydderierne, men det er jo lidt forskelligt fra person til person. 
For at tjekke om olien er varm sættes enten en træske eller en knækket tandstik ned i olien. Bruser det omkring den er olien varm. 
Dyp først auberginerne i æggehvidemassen, derefter i mel/koriander/spidskommen og ned i olien. Lad dem stege indtil de er gyldne på begge sider og læg dem på et stykke køkkenrulle til afdrypning, så de bliver sprøde :) 
Server f.eks. med græsk salat, lammekoteletter og tzatziki.