Søg i denne blog

torsdag den 3. november 2016

Piget babyshower kage

Min søde veninde Louise bliver snart mor, og selvom hun havde sagt at hun altså ikke ville have babyshower når hun engang skulle være gravid, så blev os piger enige om at det skulle hun altså have. Og det viste sig at være meget godt - nogen havde nemlig fortrudt ;)
Overrasket og glad det blev hun. Der skulle selvfølgelig være kage, og den havde jeg lovet at stå for. Nu ved vi det er en lille pige, og kønsdiskrimination eller ej, den skulle være lyserød med sødt på.
Smagene skulle være friske, og ikke alt for tunge, samtidig var der et lidt stramt budget der skulle overholdes. Valget faldt på hindbær og hvidchokolade. I bunden er der hindbærmousse og ristede mandelflager, derefter et lag med hvid chokolademousse og blåbærkompot. And can I say - YUM! Den blev virkelig virkelig god. Mandlerne gav lige lidt knas og det klædte kagen i den grad.

Fremgangsmåden er præcis som i den forrige, men da jeg skulle lave kagen på under 2 dage valgte jeg at købe bundene for på den måde at spare lidt tid. Det er en okay løsning, når man ikke har tiden til at lave det hele selv.

Fondant figurerne lavede jeg 2 dage inden, så de kunne nå at tørre. Denne gang blev topfiguren en lille bamse med lyserød sløjfe og bogstavsklodser. Klodserne er lavet i frihånd, da jeg ikke havde nogen forme. Det blev okay, men selvfølgelig ikke ligeså skarpt og ens, som hvis de havde været lavet i forme.
Jeg har selv lavet og farvet fondanten. Jeg synes af en eller anden grund den brune var lidt svær at arbejde med og jeg følte fondanten begyndte at falde fra hinanden jo mørkere jeg gerne ville have den. Så bjørnen havde lidt revner hist og her, men det gik alligevel. Heldigvis er det jo ikke den store bagedyst ;)
I sidste opskrift skrev jeg det her med at "sikre" mousserne med smørcreme, det var måske lidt dårligt forklaret, så jeg har taget lidt billeder af det her. Og den bliver 100% lettere at smøre flot op.

Her kommer opskriften på hvid chokolade mousse og samt lidt billeder fra bagedagen. Beklager de lidt mørke billeder, men lyset var simpelthen ikke bedre.
Hindbærmoussen, samt opskrift på fondant kan findes i opskriften her.
Kagen er bygget således:

 • bund
 • Halvdelen af hindbærmoussen
 • Ristede mandelflager
 • Resten af hindbærmoussen
 • bund
 • blåbærkompot
 • hvid chokolademousse
 • bund
 • Smurt op med smørcreme og overtrukket med fondant

Hvid chokolademousse:

 • 250g hakket hvid chokolade
 • 6 dl piskefløde
 • 3 blade husblas
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i ca. 10 min. 
Varm fløden op, så den lige kommer op og koge. Hæld den varme fløde hen over den hakkede chokolade og rør til den er opløst. Tilsæt herefter husblas og rør til den er opløst. 
Læg husholdningsfilm helt ned til massen og stil herefter på køl til den er helt kold. 2-3 timer. Når cremen skal bruges piskes den op med en elpisker til den er luftig. 
Blåbærkompotten er blot frosne blåbær kogt sammen med lidt vaniljesukker. 


                                                                    Den færdige kagePynt                                                           Lag med ristede mandelflager
"Sikring" af hindbærmoussen med smørcreme 
OpsmørringOvertrukket med fondantPynt sættes påFærdig kage

Ingen kommentarer:

Send en kommentar